telefoon: 06-19356385 | email: info@deverlichters.nl

5

Verlichting van theorie naar praktische antwoorden

Licht is volgens de definities elektromagnetische straling binnen het frequentiebereik dat waarneembaar is met het menselijk oog. In het algemeen met inbegrip van infrarood licht (met een iets lagere frequentie). Bij licht spreekt men meestal over de golflengte in vacuüm en lucht die bij een frequentie hoort. Dit omdat in de meeste toepassingen met de golflengte wordt gewerkt. De golflengte is wel (anders dan de frequentie) afhankelijk van de stof waar de straling door loopt. Het zichtbare spectrum strekt zich uit over golflengten van omstreeks 380nm (nanometer) (violet) tot 780 nm(rood) in vacuüm en lucht. In vacuüm plant licht zich, zoals alle elektromagnetische straling, voort met de lichtsnelheid. De drie variabelen die licht beschrijven zijn de lichtsterkte (ofwel amplitude), de kleur (ofwel frequentie of golflengte) en de polarisatie (ofwel de trillingsrichting, die altijd loodrecht op de voortplantingsrichting staat). Het onderzoeksveld over licht en de wisselwerking van licht met materie is een uitermate interessant vakgebied dat Optica heet.

Deze theoretische definitie mag dan interessant zijn, De Verlichters kijkt vooral ook naar de praktische kant van licht en dan met name naar de vraag: Is onze werkomgeving of de omgeving waar we onze vrije tijd besteden voorzien van voldoende en passende verlichting? Op die vraag geven wij graag een helder antwoord.

Een helder en duidelijk lichtadvies is onze expertise

Bel de Verlichters via 0341-759007 of vul hier het contactformulier in!

Wij zijn o.a. dealer van: Holtkotter Leuchten, Lightly,BPE-licht,  Bankamp,B-Leuchten , Honsel, Fischer,  Willemse , Lucide, BOPP, Escale, Molto Luce,Masterlight,Luce Elevata, Bover Barcelona en Koziol. Wij werken samen met:   Kok Interieurs Putten.